Nejnebezpečnější pták na světě

Dnes věda zná asi 9000 XNUMX druhů ptáků. Liší se od sebe stavbou zobáku, opeření a zvyky. Existují velmi agresivní druhy ptáků, které je pro člověka lepší nepotkávat. Sestavili jsme hodnocení nejnebezpečnějších ptáků planety.
1 134 hlasů

Cassowaries jsou ptáci pocházející z Nové Guineje a severozápadní Austrálie. Žijí hluboko v lese a snaží se schovávat před cizími lidmi. Navzdory tomu jsou kasuáři pro člověka nebezpeční. Tento zvláštní pták nevypadá děsivě, ale statistiky říkají něco jiného. Ptáci tohoto druhu napadli lidi nejméně 150krát. Dva útoky skončily smrtí člověka.
Kasuár má stejně jako pštros silné nohy, jejichž prsty mají 10centimetrový dráp podobný dýce. Ptáci se chovají agresivně a brání své území. V ostatních případech se mohou toulat lesem a klidně jíst ovoce.
Je známo, že starší sběratel z Austrálie choval kasuára ve výběhu. Jednoho dne spadl Marvin Hadjos na jeho dvoře a v tu chvíli na něj zaútočil pták. Lékaři, kteří dorazili na místo, muže převezli na kliniku, ale na následky zranění zemřel. Po incidentu byl pták prodán v aukci. Kupující neznámý.
#10 z 10
2 13 hlasů

Orel korunovaný žije v tropických lesích Afriky. Pták dosahuje délky 90 cm. Je známo, že ptáci tohoto druhu loví zvířata vážící až 35 kg. V Africe se orel nazývá „vzdušný leopard“, protože. jeho smrtící zbraní jsou jeho drápy, kterými dokáže rozdrtit lebku opice.
V dávných dobách orli lovili australopitéky, ale i dnes považují lidi za potenciální kořist. V Zambii zaútočil orel na 7letého chlapce, když šel z domu do školy. Dítě utrpělo vážná poranění hlavy a rukou. Dravec plánoval oběť odnést, ale zabránila mu v tom žena, která zaslechla křik.
Vědci poblíž nenašli orlí hnízdo. Navíc se ukázalo, že útočící pták je mládě. To znamená, že dravec nehájil své hnízdo, ale úmyslně se snažil na dítěti pochutnat.
3 12 hlasů

Pštros je jedním z největších ptáků na planetě. Žijí v otevřených savanách a polopouštích. Jejich výška dosahuje 3 m, hmotnost – 150 kg. Ptáci žárlivě hlídají a brání své území, takže se vrhají na každého cizince.
Toto zvíře byste neměli hněvat, jinak nebudete moci uniknout. Rychlost pštrosa dosahuje 80 km/h, tzn. je schopen předběhnout koně. Navíc mají na tlapkách ostré drápy, které dokážou každého roztrhat na kusy.
Známý je případ útoku pštrosa na hudebníka Johnnyho Cashe. Na vlastní farmě choval agresivního samce. V jednu chvíli zahnal pštros svého majitele do kouta a praštil ho drápy do břicha. Muž měl štěstí, že rána zasáhla jeho přezku opasku. Jinak by hudebník na místě zemřel.
#1 z 10
4 12 hlasů

Výr velký je velký opeřený dravec, který žije na amerických otevřených prostranstvích. Jeho jméno je spojeno se státem Virginie, kde byly tyto sovy poprvé objeveny. Výr velký se vyskytuje v Severní a Jižní Americe.
Z hlediska velikosti je virginský druh na druhém místě po euroasijském druhu. Vyznačují se nočním životním stylem. Přes den spí v hnízdech a večer nebo brzy ráno se vydávají za kořistí. Díky širokým křídlům a krátkému ocasu má pták vynikající manévrovatelnost. Svou kořist chytí uprostřed letu a tiše se k ní přibližují.
Výr velký je považován za největší sovu v Americe. Jeho drápy jsou schopny se stlačit natolik, že se psovi zlomí lebka. Jednoho dne napadl pták sáňkujícího chlapce. Další útok byl zaznamenán, když se vědec rozhodl vzít několik vajec z ptačího hnízda. Predátor na muže zaútočil a svými drápy prorazil lebku. Muž na následky zranění zemřel.
5 11 hlasů

Puštík obecný je dravý pták z čeledi sovovitých. Je to nebezpečná lovkyně, která se živí hlodavci a drobnými zvířaty. Ptáci žijí nejen v lesích. Někdy se usadí v opuštěných budovách ve městě. Sýček obecný loví v noci. Chytá kořist a spolkne ji celou. Ptáci rádi hodují na hraboších, rejscích, veverkách, krysách a krtcích. Někdy napadá koroptve a divoké holuby.
Navzdory skutečnosti, že ptáci váží méně než 1 kg, když se blíží nebezpečí, útočí na nepřítele o nic horší než pes. Predátor se vrhne na nepřítele shora dolů a pak drápy poškrábe oběť na hlavě a obličeji. Je známo, že sova byla zapojena do jedné vraždy, ke které došlo v Severní Karolíně. Právníci případ prošetřili a zjistili, že oběť poškrábala sova pálená, nikoli podezřelý.
6 13 hlasů

Racek stříbřitý je pták žijící ve střední a severní Evropě, Asii a Severní Americe. Celkem jich je na světě více než 1 milion párů. Ptáci vedou denní životní styl. Jsou aktivní téměř po celý polární den.
Zástupci tohoto druhu jsou všežravci. Živí se savci, rybami a malými plazy. Jedí také vejce a kuřata jiných ptáků. Ve vzácných případech jsou schopni sníst vlastní potomstvo.
Racek stříbřitý je velký a agresivní pták. Ptáci se dokázali přizpůsobit společnému životu s lidmi, a tak straší turisty odpočívající na evropských plážích. Rackové děsí lidi svými velkými zobáky. Ptáci kradou potravu a během období rozmnožování se stávají arogantními a nekontrolovatelnými. Ve Spojeném království byl starší pár uvězněn, když si rackové postavili hnízdo na střeše jejich domu.
7 13 hlasů

Labuť velká je pták působivé velikosti široce rozšířený po celé severní Eurasii, od jižní Skandinávie po Čínu. V důsledku mírného pytláctví labutě z mnoha regionů zmizely. Němý dostal své jméno díky zvláštnímu zvuku, který samci vydávají, když se blíží nebezpečí. Labutě se živí podvodními částmi rostlin: kořeny, oddenky a výhonky. Na souši jedí ptáci semena a listy obilovin.
Velmi často se němé labutě usazují v nádržích a rybnících, takže svým vzhledem zdobí park města. Když se labuť změní z mláděte na krásného ptáka, stane se agresivní. Hmotnost ptáka dosahuje až 22 kg, s rozpětím křídel 2,4 m. Němí němí jsou známí tím, že zabíjejí psy, pokud zasahují do jejich hnízd.
Před několika lety jel americký obyvatel na kajaku v rybníku. Labuť na muže zaútočila a převrhla loď. Svědci tvrdili, že pták zabránil Američanovi doplavat ke břehu. V důsledku toho muž zemřel.
8 9 hlasů

Australský ústřičník strakatý je endemický v Austrálii. Pták se také nachází na Novém Zélandu. Ptáci tohoto druhu mají velkou stavbu těla a kontrastní barvu peří. Hlavní potravou jespáka jsou mlži a ústřice. Pták sbírá potravu v příboji na skalnatých březích a písečných plážích.
Sandpiper je považován za nebezpečný, protože schopný útočit na lidi. Má vznětlivý temperament. Existují případy, kdy jednotlivec cíleně sledoval osobu, aby na ni zaútočil. Během období rozmnožování jsou ptáci ještě agresivnější. Pokud člověk jede na kole nebo se prochází poblíž hnízda, reakce jespáka na sebe nenechá dlouho čekat. Pták na cizince okamžitě zaútočí.
Proto australské úřady doporučují, aby si turisté při cestě ven vzali klobouky a deštníky. Místní cyklisté nosí na hlavě helmy s hroty, aby zastrašili rozzuřené ptáky. Straka nemá ostré drápy, ale náhlý útok může člověka svést z cesty.
9 12 hlasů

Pitohu jsou ptáci, kteří žijí v lesích Nové Guineje. Jiný název je lejsek černý. Vzhled ptáka je opravdu krásný, ale obyvatelé Guineje se mu snaží vyhýbat. Faktem je, že pitokha je nasycená jedem. Její kůže a peří obsahují nebezpečnou látku.
V roce 1992 americký vědec zkoumal ptáka. Při práci se pták zapletl do pasti. Muž ji vysvobodil, ale pitohu se poškrábal na prstu. Vědec olízl ránu a cítil, že mu znecitlivěl jazyk. Po nějaké době se ornitolog znovu setkal s lejskem kosem. Po provedení řady studií muž zjistil, že pitohu je velmi jedovatý.
Toxiny chrání ptáky před predátory. Zajímavé je, že mucholapka není schopna sama produkovat toxiny. Jed se v těle mucholapky tvoří díky plošticím Choresine pulchra, které jsou součástí jeho stravy. Pták na lidi neútočí, ale mazlit se s ním se nedoporučuje.
10 14 hlasů

Vrána hvízdavá, nebo jinak vrána černohřbetá, je jedním z nejnebezpečnějších ptáků planety. Žije v Austrálii a na jihu Nové Guineje. Kromě toho je pták aklimatizován na Novém Zélandu, kde žije v lesích mezi travnatými pláněmi.
Hvízdači se živí štěnicemi a bezobratlým hmyzem. Nevzdávají se ani kobylkám. Ptáci identifikují kořist „podle ucha“ a poté ji vyklovávají z horní vrstvy půdy. Vrána černohřbetá je inteligentní tvor. Je schopna zaútočit na osobu nejen pomocí zobáku, ale i jiných předmětů. Některé střety s lidmi skončily smrtí.